Kelvin Curve Sensoren
wp5be8f4d6.png
wp254b9429.png
Kelvin Curve Sensoren
Draadloos temperatuur meet en registratiesysteem
wpa458956a_0f.jpg
De temperaturen van de warme en koude waterleiding kunnen nu op kritische punten continue gemeten worden door de Kelvin Curve sensor. Deze heeft een temperatuurvoeler die goed thermisch contact maakt met de metalen waterleiding buizen.
Als de sensoren geplaatst zijn op verschillende kritische punten zoals het begin van de warmwater leiding en retourwarmwaterleiding in het ketelhuis en bijvoorbeeld aan het einde van een lange leiding bij een douche of watertappunt kunnen de sensoren elke 5 minuten tot 12 uur een meting doen.
Deze worden in de sensoren opgeslagen, dit kan wel tot 10.000 metingen. Op een bepaalde plek kan nu eenvoudig met een PC of laptop alle sensoren uitgelezen worden en de data komt beschikbaar in de vorm van grafieken of als tekst bestand voor verdere verwerking. De sensoren vormen een intelligent netwerk waardoor de sensoren hun data aan elkaar doorgeven tot aan de laptop.
wpddb2044b_0f.jpg
wp1d17f3e3.jpg
De sensoren werken in een vrije radioband waarvoor geen vergunningen en kosten aan verbonden zijn. Ze hebben een CE-keurmerk.
Als het gebouw groot is en de sensoren zijn meer dan 100 meter van elkaar verwijderd kunnen er "repeaters" geplaatst worden, zo kunnen toch alle sensoren hun data verzenden naar het verzamelpunt.
De Kelvin Curve sensoren zijn batterij gevoed en kunnen ruim 2 jaar hun metingen doen voor ze vervangen moeten worden.
Deze oplossing is veel sneller en nauwkeuriger in vergelijking met het naar elke meetpunt toe gaan en handmatig de watertemperatuur opmeten.

Een uitvoerige handleiding van de Kelvin Curve kan op de pagina Downloads worden geopend en vervolgens opgeslagen.
Korthof  Elektronica, Fazantenkamp 408, 3607 XD  Maarssen. tel. 0346 555110 fax 0346 555409